Deze therapie is geschikt wanneer je

Een groot deel van mijn inspiratie voor het werk als therapeut haal ik o.a. uit de yogaleer (zie yogaleer).

 

 

 

Zielewijs Praktijk voor Zelfzorg • Marja van Wetten • KvK 27328625
www.zielewijs.nl • E-mail • Tel. 071-5220141 / 06-40486732
Ontwerp en website: Studio Eyal & Myrthe

 

 

 

Deze therapie gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen.

Soms start je vanuit de lichamelijke ervaringen die vertaald worden naar het gevoel en het denken. Een andere keer ga je aan de slag met overtuigingen en oordelen, die ook in het lichaam ervaren kunnen worden.

Het lichaam liegt niet en heeft een langer geheugen dan de geest.

Vanuit de vroege jeugd zijn er patronen opgebouwd (in lichaam en geest) die jou beschermd hebben en die je nodig had om stand te houden. Deze patronen zijn veelal onbewust en kunnen zorgen voor problemen in het volwassen bestaan.

Soms is het nodig om inzicht te krijgen in deze patronen, om eventuele schaamte en schuld hierover achter je te laten, om jezelf te vergeven en jezelf te zien als een kind dat dit gedrag nodig had om te overleven. Ook om de opties te leren zien voor alternatief gedrag en dit uit te proberen.

Soms is er een gerichte vraag t.a.v. werk of relaties, over opvoeding of een keuze die je wilt maken in je leven. Ook dan helpt het om contact te maken met jezelf en stil te staan bij je emoties. Dan is het prettig om ruimte, tijd en energie vrij te maken en hulp te vragen bij dit proces.

Soms heb je in een moeilijke situatie gewoon iemand nodig om mee te praten: Er is sprake van een ontslag, het verlies van een dierbare, een scheiding, een verhuizing, een ernstige ziekte van jezelf of iemand in je naaste omgeving. Dit zijn situaties waarin allerlei gedachten en gevoelens spelen die je