Lessen Bewust Bewegen

Kosten: € 100,- per 10 lessen; losse les € 13.-
Lesduur: 5 kwartier

 

Acuyoga
Deze yoga is gericht op het in balans brengen en versterken van de qi of levensenergie. Zo spreek je het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan. De oefeningen bestaan uit stretchoefeningen, zelfmassage en actieve qi-opbouwende oefeningen.

Qigong
Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst en betekent letterlijk werken met levensenergie. De bewegingen hebben een positief effect op de ademhaling en doorstroming: Spieren en gewrichten openen zich en worden op zachte wijze getraind en doorbloed.

Dansyoga
In deze les komen acuyoga en qigong optimaal samen. Eerst wordt de ontspanning gezocht in de oefeningen, dan wordt ritme toegevoegd en daarna worden de bewegingen voorzien van zinnen die diepgang en richting geven aan de ervaring. Uiteindelijk ontstaat een dans in het aaneenrijgen van de bewegingen.

 

We bieden ook een aantal lessen aan voor speciale groepen:

Mindful Movement
Geschikt voor mensen met beperkingen en chronische klachten. Langzame en eenvoudige oefeningen gericht op het ontspannen omgaan met lichaamsgewaarwordingen en het neutraal leren omgaan met gedachten en gevoelens. De oefeningen komen uit de Tibetaanse ontspanningsyoga.

Bewust Bewegen 65+
De les is zo ingericht dat iedereen mee kan doen. Ervaring met yoga of qigong is niet nodig en lenig zijn is niet van belang. Er worden conditie- en strekoefeningen gedaan vanuit de yoga die helpen om  lichaam en geest soepel te houden. Vanuit de qigong worden zachte eenvoudige bewegingen gemaakt die de energie en vitaliteit versterken en de gewrichten openen. Ook worden er oefeningen gedaan om de concentratie en de coördinatie te verbeteren. De oefeningen kunnen op een stoel worden uitgevoerd of kunnen worden afgewisseld met zitten en staan. Er zijn geen ligoefeningen.